Dismiss Notice

to owner generated reviews, discussion, tech tips, and more! The #1 Ford Explorer enthusiast resource on the Internet since 1996. We also cover the Sport Trac, Mercury Mountaineer, Lincoln Navigator, Mazda Navajo, Mazda Pickups, and the Aerostar.

Register Today It's free! This box will disappear once registered!

02 explorer 4 wheel drive help???

Discussion in 'Transmissions & Transfer Cases' started by mattyb789, December 13, 2005.


  • Searches ExplorerForum.com
    1. mattyb789

      mattyb789 New Member

      Joined:
      December 13, 2005
      Messages:
      11
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      scituate,ri
      Year, Model & Trim Level:
      02 xlt
      i have an 02 explorer. it wouldnt switch into 4 wheel high or low. so i went under the hood and checked the two fuses for the 4x4.(#17 & 18) i took them out and they looked fine. so i put them back in. i started my car and the four wheel drive worked it went into four high and low. but the next day it didnt work again. so i took out the fuses and put them back in and it worked agian. but now it wont work. anyone know what could be causing this to happen ????????also sometimes i turn the car on and its stuck in 4x4 low and wont come out of it.????? also maybe twice a month my o/d light starts blinking. so i turn off the car and start it up again and its fine.
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments directly to your posts and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. davidmmm69

      davidmmm69 Well-Known Member

      Joined:
      September 1, 2003
      Messages:
      2,582
      Likes Received:
      4
      Trophy Points:
      48
      Location:
      Fall river ma
      City, State:
      1995 2wd 4dr explorer Fall River Ma...
      Year, Model & Trim Level:
      2002 Mercury Mountaineer
      welcome to the site.. have a 2002 also. and i love it ..
      do a search as this is a common problem it is most likely a module in the dash maybe behind the glove box.
      thaks
       
    4. mattyb789

      mattyb789 New Member

      Joined:
      December 13, 2005
      Messages:
      11
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      scituate,ri
      Year, Model & Trim Level:
      02 xlt
      i just unpluged the 4x4 module and pluged it back in and now 4x4 low high and auto all work fine. (for now). could this have fixed the problem?????????
       

    Share This Page









    We Support Our Troops!