Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

2013 piu headlight pattern missing middle of the road

Discussion in 'Ford Explorer Police Interceptor Utility PIU' started by FutureOwner, December 25, 2017.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. FutureOwner

      FutureOwner New Member

      Joined:
      December 5, 2017
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      Panama City Florida
      Year, Model & Trim Level:
      2011 Audi S4
      Hey everyone , so I picked up a 2013 piu a couple weeks ago. Came with the push bar and 2 a pillar spot lights. The headlights pattern is terrible. It has a center “v” missing in the middle of the road. I’ve adjusted up and down and it does not help either way. I thought the push bar was to blame so I removed it. But it didn’t help any. Anyone have an idea of what’s to blame here?
      https://i.imgur.com/BENPxbO.jpg
       
      Last edited: December 25, 2017
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. thefranchise713

      thefranchise713 Active Member

      Joined:
      April 22, 2016
      Messages:
      916
      Likes Received:
      87
      Trophy Points:
      38
      City, State:
      Buffalo, NY
      Year, Model & Trim Level:
      '17 Explorer Limited 4WD
      Looks like someone jammed HIDs into a place where they didn't belong. Replace the proper halogens... not sure what the spec on 2013 was off hand.
       
    4. FutureOwner

      FutureOwner New Member

      Joined:
      December 5, 2017
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      Panama City Florida
      Year, Model & Trim Level:
      2011 Audi S4
      I installed a hid kit. However it is the proper 9005 kit. The bulbs are seated properly. The pattern was like this with the halogens before. I hoped the new bulbs would fix.
       
    5. peterk9

      peterk9 Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      December 28, 2010
      Messages:
      19,740
      Likes Received:
      495
      Trophy Points:
      113
      City, State:
      Ottawa, Ontario area
      Year, Model & Trim Level:
      2017 Explorer Platinum
      Callsign:
      VE3
      Is it the same on Hi and Lo? Almost looks like your vehicle is cross-eyed.;) I wonder if the previous owner may have done something to damage the projectors. Might be an idea to take it to a shop that has experience in automotive lighting.
      Also, it would be a good idea to add the 2013 PIU to your profile so it appears in the margin. You can add the Audi to a signature if you still have it as well. Thanks.

      Peter
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!