Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Amplifier

Discussion in 'Explorer Audio & Navigation' started by Paul Cordle, May 1, 2018.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. Paul Cordle

      Paul Cordle New Member

      Joined:
      April 29, 2018
      Messages:
      8
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      missouri
      Year, Model & Trim Level:
      2000. Mercury mountaineer
      Is this the right place to post subwoofer amplifier help in ? For my Mercury mountaineer 2000 ? Premium radio unit , barely any sound can be heard ., Waiting on a new amp !!!
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. Turdle

      Turdle I bake stuff Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      June 16, 2003
      Messages:
      28,259
      Likes Received:
      426
      Trophy Points:
      113
      City, State:
      Humboldt, KS
      Year, Model & Trim Level:
      2000 Mounty
    4. Paul Cordle

      Paul Cordle New Member

      Joined:
      April 29, 2018
      Messages:
      8
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      missouri
      Year, Model & Trim Level:
      2000. Mercury mountaineer
      Yes stock everything , like I said premium CD,cassette , am ,fm, .Y2LFmodle 18c8044 AA , Ford factory uesed jbl , 9inch sub woofer ?
       
    5. Turdle

      Turdle I bake stuff Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      June 16, 2003
      Messages:
      28,259
      Likes Received:
      426
      Trophy Points:
      113
      City, State:
      Humboldt, KS
      Year, Model & Trim Level:
      2000 Mounty
      sorry if this sounds silly, but there is a phone button on the head unit, pushing it mutes the sound. Could the phone function be turned on by chance?

      did you acquire the vehicle this way, or did the stereo recently stop working? Has the wiring been messed with at all?
       
    6. Paul Cordle

      Paul Cordle New Member

      Joined:
      April 29, 2018
      Messages:
      8
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      missouri
      Year, Model & Trim Level:
      2000. Mercury mountaineer
      Not messed with , I can here some sound out of woofer but doesn't put out . You have to put you ear up to it .
       
    7. Mbrooks420

      Mbrooks420 High Voltage. Elite Explorer

      Joined:
      February 2, 2002
      Messages:
      6,407
      Media:
      3
      Albums:
      1
      Likes Received:
      239
      Trophy Points:
      83
      City, State:
      Erie, Pennsylvania
      Year, Model & Trim Level:
      1998 Mountaineer AWD
      Could be a few things. The subwoofer could be bad, the amp could have failed, or less likely you have a signal issue. I’d pull the subwoofer, and test on any working source. I’d also swap in any other speaker for the sub to rule it out.
       
    8. Paul Cordle

      Paul Cordle New Member

      Joined:
      April 29, 2018
      Messages:
      8
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      missouri
      Year, Model & Trim Level:
      2000. Mercury mountaineer
      Yeah man thanks 420 , tesed speaker worked good !!! In house , got a new ome amp coming 25..00 $ same as I have in mine , hope it's the answer. I
      LlI' let you know !!!stay cool bro !!!
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!