and gain access to Reviews and Discussion of the 2016 and 2017 Ford Explorer Tech Tips, How to Articles, Off-Road Modifications and Events, Street Truck Mods and Events, and much more! Since 1996 our community has covered every aspect of the Ford Explorer, Ford Ranger and all vehicles based on this platform.

Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Location of Body Control Module

Discussion in 'Stock 1995 - 2001 Explorers' started by abettor, April 4, 2009.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. abettor

      abettor New Member

      Joined:
      April 4, 2009
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Westmont, IL
      Year and Model:
      '95 Eddie Bauer V6
      Hi All,

      :usa: I am dealing with a '95 v6 that has only existed up north for the last three years and i have begun experiencing electrical shorting issues with overhaed lights, wipers, and windows which i believe may be related to the Body Control Module's ground. QUestion is where is this unit located? Any help would be great! Thanks! -Brad :(
       
    2. Support EF


      Join the Elite Explorers for $20 a year

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose and fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, add your own profile photo, upload photo attachments directly to your posts and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



      to hide adverts.
    3. loder

      loder Member

      Joined:
      December 17, 2008
      Messages:
      55
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Parkersburg, WV
      Year and Model:
      '01 Eddie Bauer 5.0 AWD
      You'll have to take the radio out. It's behind there.
       
    4. abettor

      abettor New Member

      Joined:
      April 4, 2009
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Westmont, IL
      Year and Model:
      '95 Eddie Bauer V6
      quick question. i have been tinkering today and noticed that with the ignition turned back on Acc only, all issues are resolved. It's only when the motor is running and the entire system is charged. Does the short from the GEM still sound logical?... and thanks for the response!
       
    5. hworksinc

      hworksinc Elite Explorer

      Joined:
      January 10, 2008
      Messages:
      237
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      East Lansing, MI
      Year and Model:
      2000 XLT
      Hmmm... What are the exact symptoms with the lights/windows/etc? Do things not work with key ON engine OFF?

      If they work in ACC but not ON/RUN, then it might be the ignition switch...

      If they work in ACC and in "key ON engine OFF", but not in "key ON engine ON", then I don't know... maybe a relay or open ground somewhere (GEM is def. possible).
       
    6. abettor

      abettor New Member

      Joined:
      April 4, 2009
      Messages:
      3
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Westmont, IL
      Year and Model:
      '95 Eddie Bauer V6
      thnx for the insight! It is definitely ACC but not ON/RUN. When ON/RUN, i get the wiper/windows briefly for a second or two, then they're dead. the wiper motor and relays are clicking, but nothing else.
       
      Last edited: April 11, 2009

    Share This Page


    Click Here

    We Support Our Troops!