and gain access to Reviews and Discussion of the 2016 and 2017 Ford Explorer Tech Tips, How to Articles, Off-Road Modifications and Events, Street Truck Mods and Events, and much more! Since 1996 our community has covered every aspect of the Ford Explorer, Ford Ranger and all vehicles based on this platform.

Register Today It's free! This box will disappear once registered!

NO dash lights, NO tail lights...

Discussion in 'Stock 1991 - 1994 Explorers' started by YourNameHere, January 22, 2009.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. YourNameHere

      YourNameHere Active Member

      Joined:
      September 27, 2007
      Messages:
      291
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Haverhill, MA
      Year and Model:
      94 Explorer
      So, I go to drive home tonight from work and flipped my lights on. My headlights came on, but no dash lights. The HVAC lights didn't come on either. I pulled the switch on/off a bunch of times, but no luck. So I figured no biggie and drove it home. After getting home, I realized my tails weren't working either! Yikes!
      So I pulled the lights on/off a few times and blamo, we got lights.

      This happened a couple times prior to this, but they always turned on after I turned the lights on/off a few times.


      I'm assuming it's the headlight switch. Think I can just clean it with some electronic parts cleaner?

      Any advice?
       
    2. Support EF


      Join the Elite Explorers for $20 a year

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose and fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, add your own profile photo, upload photo attachments directly to your posts and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



      to hide adverts.
    3. Noved1987

      Noved1987 Active Member

      Joined:
      January 5, 2009
      Messages:
      183
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Vancouver WA
      Year and Model:
      '94 Sport
      Have you checked the wires going to and from the switch. Im not sure how they are connected but make sure they are tight not frayed or shorted
       
    4. BrooklynBay

      BrooklynBay Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      November 11, 2005
      Messages:
      50,868
      Likes Received:
      18
      Trophy Points:
      58
      City, State:
      Brooklyn, NY
      Year and Model:
      88 89 93 95 96 Aerostars
    5. YourNameHere

      YourNameHere Active Member

      Joined:
      September 27, 2007
      Messages:
      291
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Haverhill, MA
      Year and Model:
      94 Explorer
      I'll just grab one from the local boneyard. I'm selling the truck in the spring.
       
    6. Alfredo

      Alfredo Member

      Joined:
      March 1, 1999
      Messages:
      69
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Buenos Aires - Argentina
      Year and Model:
      94 XLT
      I m having the same problem that YourNameHere said... i changed the ligth switch for a new one and no fix, it remains the same...

      I made a search in this forum and i read that other guys have same problem, but i didn't find a solution...
      any ideas?

      PD: hope you can understand me question... excuse me for my english!!!
       

    Share This Page






    We Support Our Troops!