Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

'02 A/C and windshield wiper problem

Discussion in 'Stock 2002 - 2005 Explorers' started by stranger02, August 1, 2011.

  • Searches ExplorerForum.com
    Tags:
    1. stranger02

      stranger02 New Member

      Joined:
      August 1, 2011
      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Birmingham, AL
      Year, Model & Trim Level:
      '02 V8
      I have an '02 with a V8. Recently my A/C has started blowing hot, but sometimes starts blowing cold again after I restart my car again. I have also noticed that when the A/C blows hot the windshield wipers don't work and do work when it blows cold. Is there any way I can fix this myself (very simple procedure, i.e, changing a fuse) or should I take it to the shop? Thanks
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. matt0248

      matt0248 Active Member

      Joined:
      July 12, 2010
      Messages:
      761
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Chicago
      Year, Model & Trim Level:
      02 XLT V8
      You need a good set wiring diagrams to see what the two systems have in common, it may be that they share a common ground or power supply somewhere that is loose. And the act or restarting the engine (the shaking and vibration) causes it to make contact again.
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!