1. Tip...
    If you hold most smartphones sideways
    you can bring up a more full featured version of the forum.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

1998 Explorer. A/C blows hot all of the time.

Discussion in 'A/C & Heater systems - HVAC' started by vacdude, July 23, 2011.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. vacdude

    vacdude New Member

    Joined:
    August 15, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Minnesota
    Year, Model & Trim Level:
    '98 xlt
    Hi - I just registered and have seen some posts regarding the Blend Door. Not sure if this is the problem with mine though. One day my ac was working just fine and next day it would only blow hot air even on Max AC. The posts regarding the blend door indicate that it will blow cool on Max AC if it is the problem but mine blows hot all the time.... Could it be a relay? Any thoughts? Thanks!!
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


  3. BrooklynBay

    BrooklynBay Moderator & long time member. Staff Member Moderator Elite Explorer

    Joined:
    November 11, 2005
    Messages:
    53,237
    Likes Received:
    342
    Trophy Points:
    113
    City, State:
    Brooklyn, NY
    Year, Model & Trim Level:
    88 89 93 95 96 Aerostars
  4. blazin8556

    blazin8556 Active Member

    Joined:
    October 17, 2010
    Messages:
    215
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Stalkin' your mom....
    Year, Model & Trim Level:
    1997 XLT AWD 5.0
    mine is currently doing this. i pulled my blend door servo off and found the top of the door axle is broken. some unbolt (kinda a pain) and some unclip (i was lucky) then you can put your finger in there and feel it.
     






We Support Our Troops!