Dismiss Notice



Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

2003 HID Conversion Help!!!

Discussion in 'Performance Lighting' started by spitfire1681, December 1, 2009.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. spitfire1681

    spitfire1681 New Member

    Joined:
    December 1, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Endicott, NY
    Year, Model & Trim Level:
    03 Explorer Limited
    ok so i have a 2003 Explorer. I bought an HID kit and put it all in but when i turn them on they aren't getting any power for some reason. when i put the old headlights back in they turn on no problems. I am wondering if anyone else has had this problem or if anyone may have any advice as to how to solve this problem seeing as HID kits should just be plug and play...
     
  2. Support EF

    Elite Explorer 2 for 1 Sale! $20 for 2 years!

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. Oxygen

    Oxygen Active Member

    Joined:
    September 2, 2004
    Messages:
    316
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    USA
    Year, Model & Trim Level:
    03 XLT
    buy a relay on eBay, they go for like $9-10 shipped, then install the HIDs with the relay kit.. see if that fixes the problem
     
  4. Oxygen

    Oxygen Active Member

    Joined:
    September 2, 2004
    Messages:
    316
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    USA
    Year, Model & Trim Level:
    03 XLT
  5. spitfire1681

    spitfire1681 New Member

    Joined:
    December 1, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Endicott, NY
    Year, Model & Trim Level:
    03 Explorer Limited
    Thanks i ordered the kit and will update with the outcome of using it
     
  6. Bill Kemp

    Bill Kemp Elite Moderator Emeritus Moderator Emeritus

    Joined:
    April 2, 2000
    Messages:
    5,138
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    City, State:
    Greenville, MI
    Year, Model & Trim Level:
    98 Mountaineer 5.0 AWD
    Make sure your grounds a really well grounded.
     
  7. 1Bad04

    1Bad04 Member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    City, State:
    Mineral Wells, WV
    Year, Model & Trim Level:
    '04 XLT Sport
    Check the polarity between the factory harness and ballast (or relay) plug.
     
  8. xplorer03

    xplorer03 Active Member

    Joined:
    April 8, 2008
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Holbrook, MA
    Year, Model & Trim Level:
    2003
    ^^^^ agreed some times u have to flip the plug around
     
  9. gforceman

    gforceman Active Member

    Joined:
    April 7, 2003
    Messages:
    365
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Virginia beach VA
    Year, Model & Trim Level:
    2003 limited 4.6 V8
    i used relays on both ballasts .. best way
     

Share This Page







We Support Our Troops!