Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

2006 explorer 4x4 problems

Discussion in 'Under the Hood' started by explorerofmine, February 4, 2011.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. explorerofmine

    explorerofmine New Member

    Joined:
    February 4, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    pa
    Year, Model & Trim Level:
    2006
    I just bought a 2006 explorer. i haven't been able to use the 4x4 since my purchase. It makes a horrible loud noise upon engagement and it gets worse the longer it is engaged. I am familiar with 4x4's and it is not the sound from road noise or simply the noise of 4x4. My dealer has had the car 5 months. Since I bought it. Replaced transfer case, fluids, bearing and drive shaft, sensors, actual 4x4 switch in car... nothing still makes the noise and it only gets 8 miles per gallon... Also ONLY makes this noise if it is on the ground weight bearing. If they raise it up it runs quiet as can be!
    HELP!!! I would like to drive my explorer again!
     
  2. Support EF

    Special! - 2 Year Elite membership now through July 24 $20!

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



Share This Page







We Support Our Troops!