Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

2006 Explorer Console Disassembly Procedure

Discussion in 'Stock 2006 -2010 Explorers' started by Crizz, February 4, 2006.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. Beast44

      Beast44 New Member

      Joined:
      January 19, 2015
      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      Sarasota,FL
      Year, Model & Trim Level:
      2006,Ford,Explorer XLT
      Last edited: January 19, 2015
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. jmatteis

      jmatteis New Member

      Joined:
      March 21, 2013
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Chatham, ON Canada
      Year, Model & Trim Level:
      2006 Ford Explorer XLT V6
      To be honest, I have yet to actually install it, the radio is in the bracket and the harness is wired and ready to go. A, I am a procrastinator, B, I get nervous about having issues, or being defeated as something may go wrong, and C, I have been crazy busy and with this cold weather now, not working outside on it. Hoping to do it shortly though, the display on the factory unit, appears to be fading... But the wiring harness for instance, was pretty much a perfect match to the wiring from the HU.
      I have also bought a back up camera since, and need to mount that and run wiring, so I can hook it up while everything is apart.
       
    4. MotorCityFats13

      MotorCityFats13 Active Member

      Joined:
      January 25, 2015
      Messages:
      796
      Likes Received:
      29
      Trophy Points:
      28
      City, State:
      Flatrock MI
      Year, Model & Trim Level:
      2007 Explorer XLT 4.0L
      Same thing here

      I have all the stuff needed to swap out my entire system from my dead 1998 gen 2 in to my 2007 gen 4.... But i dont feel like starting it with the cold michigan weather... I have the stock radio that the display dies on so i have no clock lol... I also have to wait till spring ro fab up a new fiberglass enclosure for a new sub... So much limited space in this explorer its going to be a fun build... Not.....
       
    5. 08EddieCA

      08EddieCA Elite Explorer

      Joined:
      March 31, 2016
      Messages:
      355
      Media:
      101
      Albums:
      1
      Likes Received:
      28
      Trophy Points:
      38
      Location:
      Home
      City, State:
      Los Angeles, CA
      Year, Model & Trim Level:
      2008 X Eddie B. 4.0L AWD
      You might want to swap the shift indicator bulb, that little one, while you're deep in there...

      Just noticed the date...you're probably well done by now!!!
       
      Last edited: April 2, 2016
    6. jmatteis

      jmatteis New Member

      Joined:
      March 21, 2013
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Chatham, ON Canada
      Year, Model & Trim Level:
      2006 Ford Explorer XLT V6
      Funny you mentioned this. I think I did something to mine when I did the swap. Bulb hasn't worked since.
       
    7. pkn

      pkn Active Member

      Joined:
      May 16, 2011
      Messages:
      141
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      18
      City, State:
      Houston, TX
      Year, Model & Trim Level:
      '92 '05 '10 2WDstockXLTs
      This thread is listed in "List of useful threads". Am I the only one who does not see pictures in start post? No matter what I try -- there is no pics.... :(
       
    8. geosnooker2000

      geosnooker2000 Active Member

      Joined:
      March 29, 2007
      Messages:
      270
      Likes Received:
      4
      Trophy Points:
      18
      City, State:
      Somerville TN
      Year, Model & Trim Level:
      '10 Eddie Bauer V8 4x4
      No, you are not the only one. If a Thread is to be useful, the pics should be intact. I don't know the answer to this problem, but have run into this on many threads lately. One way to correct this is to "host" your pics on your facebook profile. I have started doing this lately and it works great. Like, here is one that will not show up on my FB feed because I have set the privacy level to "only me".
      [​IMG]
      People are not as likely to let their FB accounts die like they do their Photobucket accounts.
       
      Last edited: March 6, 2018
    9. MotorCityFats13

      MotorCityFats13 Active Member

      Joined:
      January 25, 2015
      Messages:
      796
      Likes Received:
      29
      Trophy Points:
      28
      City, State:
      Flatrock MI
      Year, Model & Trim Level:
      2007 Explorer XLT 4.0L
      all pictures linked to photobucket are gone because they started to charge for accounts all my pics using tinypic still work or you can use that imgur site
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!