1. Tip...
    If you hold most smartphones sideways
    you can bring up a more full featured version of the forum.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

4x4 still doesn't work

Discussion in 'Under the Hood' started by skypilotmischif, December 24, 2004.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. skypilotmischif

      skypilotmischif New Member

      Joined:
      December 5, 2004
      Messages:
      9
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Chewelah Washington
      Year, Model & Trim Level:
      91
      howdy, I posted on here couple of weeks ago and got alot of help but still no 4x4. my hubs were full of grease but not broken, cleaned them up and they are free to move now and my shift motor rotates and I can move the transfer case freely with a wrench. My driveline will lock up with about 2 turns with my hand, but still no 4x4. It is a 91 auto with auto hubs. The light comes on on the dash for 4 hi but not for 4 lo, thanks, steve
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. jgilbs

      jgilbs Elite Explorer

      Joined:
      October 29, 2002
      Messages:
      1,204
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Naperville, IL(home)/Iowa City, IA(school)
      Year, Model & Trim Level:
      92 Eddie Bauer
      so the 4hi light comes on and it works, but 4low desnt work? in order to switch to 4lo, you need to be in neutral with your foot on the brake before u press the button. then shift into drive and go. should work now
       
    4. skypilotmischif

      skypilotmischif New Member

      Joined:
      December 5, 2004
      Messages:
      9
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Chewelah Washington
      Year, Model & Trim Level:
      91
      i can now get the 4 lo light to come on, but the 4 wheel drive isn't working. does anyone know if the flat spline washer goes to the wheel bearing side of the c clip or to the hub side? i had some work done on the front end a while back and one is hub is one way, one the other...
       
    5. agzaretzka

      agzaretzka Elite - G-d Bless!

      Joined:
      May 13, 2004
      Messages:
      234
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Kennewick, WA
      Year, Model & Trim Level:
      1991 EB
      Bearing side if I'm reading you right. Clip holds it all on.
       
    6. skypilotmischif

      skypilotmischif New Member

      Joined:
      December 5, 2004
      Messages:
      9
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Chewelah Washington
      Year, Model & Trim Level:
      91
      thank you, that's what i thought...Merry Christmas! (it still doesn't work!)
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!