Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

airbag code 42 - replaced sensor still getting fault

Discussion in 'Stock 2002 - 2005 Explorers' started by ukdogboy, May 1, 2011.

^^Searches ExplorerForum.com^^
  1. ukdogboy

    ukdogboy New Member

    Joined:
    April 19, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Perth Ontario
    Year, Model & Trim Level:
    2003 Eddie Bauer
    Hi,

    I have a 2003 Eddie Bauer and am getting the 42 airbag code. from other threads on this site i determined it was the front sensor which was broken so has been replaced ($95). I have cleaned the terminals in the connector prior to refitting and have now refitted and connected it. Prior to doing this the battery was disconected and left for about 20 minutes after fitting before re-connecting.

    I am getting exactly the same fault code and am somewhat at a loss as to what to check next.

    Any ideas?
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.








We Support Our Troops!