Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Buzzing noise when blinker is on

Discussion in 'Stock 1995 - 2001 Explorers' started by black97ex, February 10, 2012.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. black97ex

    black97ex New Member

    Joined:
    November 29, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Milwaukee, WI
    Year, Model & Trim Level:
    1997 Explorer XLT
    Sometimes when i turn the right side blinker on... it makes a strange buzzing noise. it happens maybe once a week and use to only happen to my wife! (i thought she was losing it).
    All of my lights work properly, Help would be much appreciated.
    Thanks
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. scucci

    scucci Active Member

    Joined:
    November 4, 2005
    Messages:
    696
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Year, Model & Trim Level:
    98 Sport
    Usually a sign of a bad multifunction switch. Do a search, lots of info on it.
     
  4. SoNic67

    SoNic67 Well-Known Member

    Joined:
    January 24, 2010
    Messages:
    3,054
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    48
    City, State:
    Newport News, VA
    Year, Model & Trim Level:
    2001 V8 (Eddie Bauer) AWD
    Probably except when the buzzing sound is on...
    Press the "Hazard Flasher" button a couple times. Mine buzzes sometimes too and that is shutting it off.
     
  5. crazymind

    crazymind Active Member

    Joined:
    June 15, 2011
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Year, Model & Trim Level:
    99 mountaieer 4.0
    x2 on the multifunction switch. did one on an x girlfriends x with the same problem and that was it
     
  6. Dan Whitaker

    Dan Whitaker One fast putty tat Elite Explorer

    Joined:
    December 24, 2001
    Messages:
    7,101
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    58
    City, State:
    Raytown MO (Kansas City suburb)
    Year, Model & Trim Level:
    No Mounty no more.
    X3. Mine did the exact same thing.
     
  7. MNgopher

    MNgopher Active Member

    Joined:
    June 30, 2008
    Messages:
    185
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    18
    City, State:
    Lakeville, MN
    Year, Model & Trim Level:
    '07 XLT V8
    x4. Time to replace the MFS.
     

Share This Page







We Support Our Troops!