Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

CEL finally under control

Discussion in 'Stock 1995 - 2001 Explorers' started by herebyproxy, June 28, 2011.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. herebyproxy

    herebyproxy Active Member

    Joined:
    October 30, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Luthersville, Ga
    Year, Model & Trim Level:
    2000 Sport
    P0171 and P0174 issue.....solved in this case by replacing the IAC valve. CEL hasn't come on in several hundred miles......
     
  2. Support EF

    Special! - 2 Year Elite membership now through July 24 $20!

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. drdoom

    drdoom Well-Known Member

    Joined:
    December 13, 2007
    Messages:
    4,139
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    68
    City, State:
    VA
    Year, Model & Trim Level:
    2005 Eddie Bauer 4.6L 4X4
    Cool...I had the same codes last year. This photo shows the hose (red arrow) that was disconnected, causing a lean condition on both banks.
    [​IMG]
     

Share This Page







We Support Our Troops!