Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Cylinder 4 misfires when car is first started.

Discussion in 'Stock 1995 - 2001 Explorers' started by Mackmario8, June 18, 2015.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. Mackmario8

    Mackmario8 New Member

    Joined:
    June 18, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Year, Model & Trim Level:
    2000 ford explorer v8 5L
    Hi I have a 2000 v8 ford explorer that started misfireing when it is first started. When trying to accelerate there is now a lot of shaking and loss of power. I bought the explorer a few weeks back. It had misfires in four of cylinders then. After I changed all the sparkplugs and fixed two of the cables it had no misfires. But now cylinder 4 has started acting up again.
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. Runnin'OnEmpty

    Runnin'OnEmpty Well-Known Member

    Joined:
    July 20, 2002
    Messages:
    1,993
    Likes Received:
    23
    Trophy Points:
    58
    City, State:
    Southeast USA
    Year, Model & Trim Level:
    2000 Sport
    If you determine the miss is not from the wire or plug,
    then suspect the fuel injector. Make sure the injector
    wiring connector is tight and clean.
     

Share This Page







We Support Our Troops!