Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

explorer dies

Discussion in 'General Explorations!!' started by animal, September 25, 2002.

^^Searches ExplorerForum.com^^
  1. animal

    animal New Member

    Joined:
    September 25, 2002
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    glendale az
    Year, Model & Trim Level:
    1993 xlt 4.0L pushrod
    have 93 ford explorer at around 25k rpm it just quits. no fault codes no power and the rpm drops below like 15k rpm it comes back to life. I have repaced the crank shaft position sensor. It worked for a while and then got worse again. I am asking if any one else has had the problem
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


  3. Howard

    Howard Moderator Elite Explorer Staff Member Moderator Elite Explorer

    Joined:
    May 17, 2002
    Messages:
    4,196
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    58
    City, State:
    Milton Keynes
    Year, Model & Trim Level:
    1998 SOHC UK SPEC
    I would check the IAC valve it may be sticking open or jambed shut.
     






We Support Our Troops!