Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Ford Explorer Surging on Start

Discussion in 'Stock 2002 - 2005 Explorers' started by Rotech1, June 15, 2011.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. Rotech1

      Rotech1 New Member

      Joined:
      June 15, 2011
      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Nassau
      Year, Model & Trim Level:
      2005 XLT
      Hello everyone forgive me if I posted incorrectly. My Ford Explorer 2005 XLT always surges on cold and warm start, changed coil pack, plugs, wires, serviced lubes etc even replaced with new throttle body, just reached 60,000 miles, experiencing rough idle. Been at this over and over for three months. checked vacuum leak nothing, only thing left to change if entire Jeep.. any ideas please.
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. mobeious

      mobeious Member

      Joined:
      September 3, 2007
      Messages:
      66
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      florida
      Year, Model & Trim Level:
      2004 Explorer XLT V8
      i had the rough idle.. it was the fuel filter .... the surging might have something to do with the transmission .. they are POS
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!