Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Headlight Probs: 2016 Interceptor Utility

Discussion in 'Ford Explorer Police Interceptor Utility PIU' started by corndog64, February 23, 2018.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. corndog64

      corndog64 New Member

      Joined:
      February 23, 2018
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      S.W. Michigan
      Year, Model & Trim Level:
      2016 Interceptor Utility
      The wife drove though standing water this week (flooding here in S. Michigan). Now the driver low beam (LED?) is not working. The passenger headlight now stays on for approx. 15 minutes after the ignition is shut off. I can unplug the driver light pigtail and it shuts off the passenger light (with the ign off), but as soon as I plug it back in, the passenger low beam comes back on! I don't see a means to replace the LED bulb for the low beams, wassup??
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. corndog64

      corndog64 New Member

      Joined:
      February 23, 2018
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      S.W. Michigan
      Year, Model & Trim Level:
      2016 Interceptor Utility
      It looks like water got inside the housing. The lowest point seems to be where the "Low Series 1-Channel LDM" sits. Can this be an issue?
       
    4. peterk9

      peterk9 Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      December 28, 2010
      Messages:
      20,977
      Likes Received:
      608
      Trophy Points:
      143
      City, State:
      Ottawa, Ontario area
      Year, Model & Trim Level:
      2017 Explorer Platinum
      Callsign:
      VE3
      Welcome to the Forum.:wave:

      Peter
       
    5. peterk9

      peterk9 Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      December 28, 2010
      Messages:
      20,977
      Likes Received:
      608
      Trophy Points:
      143
      City, State:
      Ottawa, Ontario area
      Year, Model & Trim Level:
      2017 Explorer Platinum
      Callsign:
      VE3
      Any update?
       
    6. TX2016PIU

      TX2016PIU New Member

      Joined:
      March 19, 2018
      Messages:
      3
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      3
      Year, Model & Trim Level:
      2016 PIU
      Identical problem here! Any solution been found? Don't seem to be any related fuses.
       
    7. peterk9

      peterk9 Staff Member Moderator Elite Explorer

      Joined:
      December 28, 2010
      Messages:
      20,977
      Likes Received:
      608
      Trophy Points:
      143
      City, State:
      Ottawa, Ontario area
      Year, Model & Trim Level:
      2017 Explorer Platinum
      Callsign:
      VE3
      Welcome to the Forum.:wave:

      Peter
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!