Dismiss Notice



Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

Jerk in motion in Explorer 2011

Discussion in '2011-2016 My Ford Touch / In Vehicle Technology' started by Ford2011, December 30, 2014.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. Ford2011

    Ford2011 New Member

    Joined:
    December 30, 2014
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Qatar
    Year, Model & Trim Level:
    2011 explorer
    Hi friends, I brought Ford explorer 2011 from Ford pre-owned show room recently. When I brought from show room, i have confirmed from sales person about vehicle condition and services history, they confirmed all are good including service history. Unfortunately after couples of months, I am facing strange issue i.e. like jerk in motion. Actually when i am going constant speed, then no issue. whenever we apply brake and bring down to 20 -30 and accelerate immediately from that speed, then vehicle is experiencing some sort of jerk. I dont understand, when i approach show room, initially it could happen due to spark plug or fuel filter. After replacing them, issue is remain. Kindly suggest me what could be issue. Is this issue common in most of vehicle ?

    your suggestion is highly appreciated.

    Thanks
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. jrmexplorer

    jrmexplorer Well-Known Member

    Joined:
    April 19, 2011
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Year, Model & Trim Level:
    2011 Limited
    I believe what you are experiencing is covered by a technical service bulletin (TSB). The TSB has the transmission reprogrammed. I don't have the TSB handy, but if you do a search on these forums you'll find it. I experienced something similar and the TSB fixed it.
     

Share This Page







We Support Our Troops!