1. Tip...
    If you hold most smartphones sideways
    you can bring up a more full featured version of the forum.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

my 4 wheel drive stinks :-(

Discussion in 'Shocks, Suspensions, Lift Kits' started by EliteRaven, September 26, 2002.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. EliteRaven

      EliteRaven Member

      Joined:
      January 15, 2002
      Messages:
      69
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Ravena NY
      Year, Model & Trim Level:
      92 2dr Explorer XL
      Hey guys I have a few problems I have had a 92 explorer sport for about a year now and I am trying to fix it up for the winter I have oversized tires on it in case I do a little trailing but my problem is this the four wheel drive will not engage anymore it used to engage after pressing the button a few times but now I can just hear the relay doing its thing but no four wheel. I am at my whits end I went to a garage and they told me to spray the 4 wheel drive motor with wd40 which sounded lame but I tried it and still no go then they told me to tap it with a hammer no help there either. one last thing I am trying to replace my front wheels and the auto locking hubs come off on the wheel and I cant get the succkers out of the wheel is this normal or am I being crapped on by the explorer god?

      ER
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. PekingMan

      PekingMan Active Member

      Joined:
      May 31, 2000
      Messages:
      338
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Tempe, Arizona
      Year, Model & Trim Level:
      1993 XLT 4x4
      In regards to the shift motor on the transfer case. Just refer the page below. That should fix your problem. If not, you have bigger issues that I don't know about.

      http://www.glue.umd.edu/~singletn/exp.html

      Secondly, do you mean the front wheel bearings? And what do you mean by the auto hubs? Just the cover? If you have just taken off the cover than you still have ways to go and I would consult a Haynes or Chiltons manual. If you have taken the spindle nut off, the outer wheel bearings should come out with just a little persuasion.

      I am actually in the process of changing out the ball joints and doing a manual hub conversion on my Ex right now. My transfer case isn't engaging either so I ended up "rebuilding" the shift motor. (Pics coming.) I haven't tested it yet, but the contacts in the motor were black. Nothing a little 409/contact cleaner and Q-tips couldn't fix. Hope this helps.
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!