Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Need Help with Sunroof problem

Discussion in 'Stock 2006 -2010 Explorers' started by moonlightpraise, August 1, 2013.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. moonlightpraise

      moonlightpraise New Member

      Joined:
      August 1, 2013
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Year, Model & Trim Level:
      2008 Ford Explorer
      I have a 2008 Ford Explorer. My sunroof will only tilt up. It will not come back down or retract. I removed the upper console to access the motor and was able to manually close the sunroof. I checked the fuses and all seem to be fine.

      I tested a few things and figured it was a bad motor. I ordered a new motor and installed it today only to find it does the same thing and only tilts the sunroof up but nothing else... so it must not be the motor. When the motor is not mounted in place, it only spins one direction and does so indefinitely.

      When I hit the "close" switch, I don't hear any movement in the motor, however, when testing the switch with a voltmeter, it seems to be functioning reasonably (I don't really know what I am looking for).

      Any ideas? Maybe the switch?
      Is there a need to reset or recalibrate the motor position?

      I also unplugged the battery for a few minutes.

      I am completely stumped. Any help would be greatly appreciated!!
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



    3. Ornery

      Ornery Active Member

      Joined:
      October 7, 2012
      Messages:
      425
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      18
      City, State:
      Northeast Ohio
      Year, Model & Trim Level:
      2006 Explorer EB V8 4WD
    4. moonlightpraise

      moonlightpraise New Member

      Joined:
      August 1, 2013
      Messages:
      2
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      Year, Model & Trim Level:
      2008 Ford Explorer
      wow... I hope that is all it is. Maybe my old motor just needs to be reset and is actually working fine. If not, I will put the new motor back in and run these procedures, then post back if it worked. Thanks!
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!