1. Tip...
    If you hold most smartphones sideways
    you can bring up a more full featured version of the forum.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

No 4Lo

Discussion in 'Under the Hood' started by Sentry6, December 8, 2004.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. Sentry6

      Sentry6 New Member

      Joined:
      May 22, 2004
      Messages:
      42
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Falmouth, MA
      Year, Model & Trim Level:
      2006
      Hi again.. thats for all the help in the past.. got a new problem :). finally got around to replacing my 4x4 shift motor (talking about snow soon) so i installed it no problem... 4hi works perfectly, in N with brake on i press 4Lo and nothing.. doesnt do anything.. any thoughts, perhaps new motor needs to be adjusted?

      Thanks
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. DeRocha

      DeRocha NEX Vice President Elite Explorer Moderator Emeritus

      Joined:
      July 5, 2003
      Messages:
      6,662
      Likes Received:
      19
      Trophy Points:
      48
      City, State:
      Brockton, MA
      Year, Model & Trim Level:
      '93 XLT 4x4
      Is your shift motor new or used? Do you hear any relays clicking in the trunk area? Does your speed gauge work (it must register under 3mph to allow the shift into 4L)?
       
    4. Sentry6

      Sentry6 New Member

      Joined:
      May 22, 2004
      Messages:
      42
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Falmouth, MA
      Year, Model & Trim Level:
      2006
      Brand new Motor, spedometer/cruise work fine, not noticing any clicking will have someone push while i check
       
    5. DeRocha

      DeRocha NEX Vice President Elite Explorer Moderator Emeritus

      Joined:
      July 5, 2003
      Messages:
      6,662
      Likes Received:
      19
      Trophy Points:
      48
      City, State:
      Brockton, MA
      Year, Model & Trim Level:
      '93 XLT 4x4
      Are you in 4x4 High when pressing 4x4 low?
       
    6. The Competition

      The Competition New Member

      Joined:
      November 30, 2004
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      NJ
      Year, Model & Trim Level:
      1995 XLT
      Might be the gem module.
       
    7. TPLYNCH

      TPLYNCH Well-Known Member

      Joined:
      November 19, 1999
      Messages:
      3,196
      Likes Received:
      2
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Brewster, NY
      Year, Model & Trim Level:
      1999 XLS
      Possible the brushes in the shift motor are not lined up properly?
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!