Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

No 4x4 Low?

Discussion in 'Under the Hood' started by 88PONY, December 29, 2004.

^^Searches ExplorerForum.com^^
  1. 88PONY

    88PONY Member

    Joined:
    February 7, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Nutley NJ
    Year, Model & Trim Level:
    92 Sport
    Since I bought my truck back in Feb 03 it hasn't had 4x4 low. It has a new shift motor and 4x4 high works great. I've changed the switch on the dash and still no low range. Any other things to look at?

    Thanks :thumbsup:
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. jimbo74

    jimbo74 Elite Exploder Elite Explorer

    Joined:
    December 27, 2000
    Messages:
    18,450
    Media:
    9
    Albums:
    1
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    58
    City, State:
    Nor*Cal
    Year, Model & Trim Level:
    2001, F150, XLT 4x4
    yes, what most people dont know about shifting into 4 low is that the vehicle must be at a dead stop, foot on the brake, tranny in nuetral and then the button must be pushed for low.....
     
  4. 88PONY

    88PONY Member

    Joined:
    February 7, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Nutley NJ
    Year, Model & Trim Level:
    92 Sport
    Tried it still doesn't work. I've had a Ranger and a F-250 both had manual hubs and shifting and trans had to be in neutral and not moving for it to go in to 4x4 low.
     
  5. 88PONY

    88PONY Member

    Joined:
    February 7, 2004
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    City, State:
    Nutley NJ
    Year, Model & Trim Level:
    92 Sport
    Fixed it! I was following the wiring and everything seemed fine. So I pulled the 4x4 motor and everthing was good with that, its like brand new. So then I looked at the switch again and guess what I found.....2 wires popped out of the connector. Kinda funny but now it works! Finally my X has no problems knock on wood!!! LOL :D
     






We Support Our Troops!