Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

No reverse

Discussion in 'Transmissions & Transfer Cases' started by fubarman, July 4, 2011.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. fubarman

      fubarman New Member

      Joined:
      July 11, 2009
      Messages:
      4
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Pullman WA
      Year, Model & Trim Level:
      1996 Eddie Bauer
      Hey everyone I have a 93 exploer xlt all stock with auto tranny. changed fuel pump today so it will run now tranny has no reverse forward gears work fine fluid smells ok not burnt. When I put it in reverse it creeps forward never engages to move back. Has anyone had this problem is there a easy fix or do I need to change tranny.


      Thanks
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. PopRichie77

      PopRichie77 Well-Known Member

      Joined:
      June 14, 2010
      Messages:
      1,197
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Quakertown, PA
      Year, Model & Trim Level:
      2001 Explorer Sport 4X4
      Search the forum, this problem has came up many times and there are many different things that can cause it. I won't try to help as I am not that familiar with the 4ALD trans.
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!