1. Tip...
    If you hold most smartphones sideways
    you can bring up a more full featured version of the forum.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

no sound!

Discussion in 'Explorer Audio & Navigation' started by speedinx, January 1, 2005.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. speedinx

      speedinx New Member

      Joined:
      December 31, 2004
      Messages:
      14
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      wildwood,nj
      Year, Model & Trim Level:
      91 xls 4x4
      i just finshed installing my new pioneer headunit and the headunit turns on but there is no sound! what did i do wrong? someone help!
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. jeff96

      jeff96 Active Member

      Joined:
      June 25, 2003
      Messages:
      834
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Fayetteville, NC
      Year, Model & Trim Level:
      03 Ninja 636, 96 Ex Sport
      check the connections between the head unit and the speakers. Also make sure the head unit you bought has an internal amplifier, higher end head units don't so that means you need an external amp. If the headunit says anything like 40x4 then it has an internal amp.
       
    4. huskyfan23

      huskyfan23 Rah no Hans Bwix

      Joined:
      November 21, 2002
      Messages:
      6,744
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      WA
      Year, Model & Trim Level:
      1994 XLT 4x4
      Connect the remote wire for your factory amp to the remote wire on the HU or buy an amp bypass kit.
       
    5. jeff96

      jeff96 Active Member

      Joined:
      June 25, 2003
      Messages:
      834
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Fayetteville, NC
      Year, Model & Trim Level:
      03 Ninja 636, 96 Ex Sport
      remote wire should'nt be a problem he said it comes on
       
    6. huskyfan23

      huskyfan23 Rah no Hans Bwix

      Joined:
      November 21, 2002
      Messages:
      6,744
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      WA
      Year, Model & Trim Level:
      1994 XLT 4x4
      The remote wire for the AMP. The factory amp needs a bypass kit or needs to have the remote wire connected in order to get sound.
       
    7. Mcane6

      Mcane6 Active Member

      Joined:
      September 18, 2004
      Messages:
      351
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Carrollton, GA
      Year, Model & Trim Level:
      '96 sport 4x4
      Yeah make sure u have it connected BC thats the same prob i had.
       
    8. boosted87quest

      boosted87quest New Member

      Joined:
      October 26, 2004
      Messages:
      5
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      urb, virginia
      Year, Model & Trim Level:
      97 xlt
      im having this same problem. so if i run a remote wire from the factory amp to the cd player then that will bypass the amp? or will my sound just be coming from the factory amp? how will this make it work?
       
    9. huskyfan23

      huskyfan23 Rah no Hans Bwix

      Joined:
      November 21, 2002
      Messages:
      6,744
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      WA
      Year, Model & Trim Level:
      1994 XLT 4x4
      That will tell the factory amp to turn on hence the speakers work. They come from the factory connected to that amp. That amp has to be on for the speakers to have power. You can buy a harness to bypass the amp so you can use your HU's internal amp, which will give crisper and cleaner sound.
       
    10. BigBadWimp

      BigBadWimp Active Member

      Joined:
      August 10, 2004
      Messages:
      298
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Beaver Falls, PA
      Year, Model & Trim Level:
      '94 Sport
      I'm not a big search button proponent like some people but some topics (for instance: "why my speakers won't work with my new HU") are getting a little redundant and I've only been on this site for half a year. Can't we make a sticky for this or a "usefual thread" or something? I would just say "search!" but it never seems to be that easy.
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!