Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

P2270 code 04 ford explorer

Discussion in 'Stock 2002 - 2005 Explorers' started by Brent090909, October 5, 2018.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. Brent090909

      Brent090909 New Member

      Joined:
      October 5, 2018
      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      Alberta
      Year, Model & Trim Level:
      04 expl eddie bauer
      Hey all Im new to this site but hopefully you all can help

      My 04 explorer eddie bauer has been throwing the p2270 code every few days

      Changed the o2 senspr with one from napa a ngk o believe. Voltage stays around .04 v to .2 volts right now at .02 volts idling it takes forever for voltage to change

      Evaporative emission canister valve is always at 0%

      Fuel rail pressure 268.86 kpa
      mass air flow 4.36 g/s
      Manifold absolute pressure 31kpa
      Manifold absolute pressure sensor 31 kpa

      Any help would be appreciated
      I changed the pvc 2 years ago
      I cant see or smell exhaust
      I also just got a new trans put in i know the wiring runs above the trans
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. Number4

      Number4 "I'm counting to 3, then I'm getting your dad." Elite Explorer

      Joined:
      March 16, 2013
      Messages:
      3,828
      Likes Received:
      104
      Trophy Points:
      73
      City, State:
      Woodstock, GA
      Year, Model & Trim Level:
      04 Ford Explorer 4.6l
      I know people report issues with wires being damaged on o2 sensors during trans replacement.

      Not sure what the code is you referenced, would be good to update your post with a short description for it.
       
    4. Justin U

      Justin U New Member

      Joined:
      July 22, 2018
      Messages:
      7
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      1
      City, State:
      Sterling Heights
      Year, Model & Trim Level:
      2004 Ford Explorer Xlt
    5. sfhess

      sfhess Member

      Joined:
      December 10, 2012
      Messages:
      53
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      6
      City, State:
      Palmdale CA
      Year, Model & Trim Level:
      2002 Explorer XLT RWD V6
      Check rubber vacuum hoses. If they are cracked or rotten they can leak, causing a lean condition.
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!