1. Tip...
    If you hold most smartphones sideways
    you can bring up a more full featured version of the forum.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Remote Starter install probs, I've searched!

Discussion in 'Elite Explorer 911!' started by lbrowne, December 25, 2004.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. lbrowne

      lbrowne Active Member

      Joined:
      July 16, 2001
      Messages:
      744
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      AB, Canada
      Year, Model & Trim Level:
      01 blazer lt
      Prostart 5000 3 in 1.

      93 automatic for explorer.

      Everything is wired but we can't get the vehicle to start. Where do we wire to the coil wire/tach wire and lastly and hopefully not needed, the crank sensor wire.

      Right now when we hit the start button we get 5 light flashes indicating tach cut off/no tach signal.

      Please help as this install is happening very far from home and over the Christmas holidays!

      Cheers,

      lbrowne
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself, and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. F14CRAZY

      F14CRAZY To the flo...

      Joined:
      October 31, 2002
      Messages:
      1,456
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Dimondale, Michigan
      Year, Model & Trim Level:
      '92 GT, '93 Limited
      The tach wire is tan and yellow, and is located at the coil under the hood.
       
    4. Blee1099

      Blee1099 Evil Asian EF Vendor Moderator Emeritus

      Joined:
      March 3, 2002
      Messages:
      14,037
      Likes Received:
      3
      Trophy Points:
      58
      City, State:
      Elkridge, MD
      Year, Model & Trim Level:
      91
    5. F14CRAZY

      F14CRAZY To the flo...

      Joined:
      October 31, 2002
      Messages:
      1,456
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Dimondale, Michigan
      Year, Model & Trim Level:
      '92 GT, '93 Limited
      Sorry blee, but I beat you to it. My info was from the12volt when I installed mine. :D
       
    6. huskyfan23

      huskyfan23 Rah no Hans Bwix

      Joined:
      November 21, 2002
      Messages:
      6,744
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      WA
      Year, Model & Trim Level:
      1994 XLT 4x4
      I ran my tach wire to the ECM in the passenger side kick panel, the wire is grey/orange. Once you do that you should be good to go. Your alarm probably has an RPM programming sequence so be sure to follow that.
       
    7. lbrowne

      lbrowne Active Member

      Joined:
      July 16, 2001
      Messages:
      744
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      AB, Canada
      Year, Model & Trim Level:
      01 blazer lt
      got the vehicle starting, thanks fellas! But we actually went out right after I made the post and got it working. so we now got both remotes working.

      I now have to figure out the remote power locks and how to hook those up.

      Moderators can move this post to the appropriate forum if you wish. (not sure which one...)

      Thanks!
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!