Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

Speedometer issues

Discussion in 'Stock 1991 - 1994 Explorers' started by johnnyboxturtle, February 1, 2018.

^^Searches ExplorerForum.com^^
  1. johnnyboxturtle

    johnnyboxturtle New Member

    Joined:
    August 13, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    City, State:
    Portland, oregon
    Year, Model & Trim Level:
    1992 explorer xl
    a short time ago my speedometer stopped working properly. It isn't dead but it's not accurate. It reads over and will jump all the way up randomly. It will say I'm doing 70/80 when I'm doing about 35/40. I'm not sure what to look at or replace and I'm pretty uneasy driving in a cop thick area and never knowing my speed.
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


  3. roscoe 0202

    roscoe 0202 Elite Explorer

    Joined:
    February 3, 2014
    Messages:
    341
    Likes Received:
    72
    Trophy Points:
    38
    City, State:
    salt lake city utah
    Year, Model & Trim Level:
    1999 explorer sport
    try greasing your cable.
    roscoe
     
  4. FR-425

    FR-425 Used to be a road here. Elite Explorer

    Joined:
    November 21, 2013
    Messages:
    2,645
    Media:
    1
    Likes Received:
    94
    Trophy Points:
    68
    City, State:
    Phoenix, AZ.
    Year, Model & Trim Level:
    1994 Explorer Limited
    yep, lube the cable
     
    • Like Like x 1
  5. Dragon90815

    Dragon90815 93 XL Restore

    Joined:
    June 22, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    City, State:
    Long Beach, Ca.
    Year, Model & Trim Level:
    '93 Explorer 4.0L auto4x4
    same problem I'll try lubing it. :) thanks FR-425
     
  6. FixingDaily

    FixingDaily New Member

    Joined:
    September 17, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    City, State:
    Boise, Idaho
    Year, Model & Trim Level:
    94 Explorer XLT
    Guys,

    After you lube it, can you report back and let us know if it worked.

    Thanks,

    John O
     
  7. Jason94sport

    Jason94sport Well-Known Member

    Joined:
    April 30, 2001
    Messages:
    4,081
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    68
    City, State:
    South FL
    Year, Model & Trim Level:
    02 Sport 2WD 5 speed






We Support Our Troops!