Dismiss Notice



Register Today It's free! This box will disappear once registered!

stereo won't turn on? (red wire is not getting any ampage) WHERE IS THE FUSE?

Discussion in 'Modified 2006 - 2010 Explorers' started by deuce07, July 13, 2011.

  • Searches ExplorerForum.com
    1. deuce07

      deuce07 Active Member

      Joined:
      June 4, 2009
      Messages:
      140
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      hawaii
      Year, Model & Trim Level:
      2007 xlt v8 ironman
      okay so i rmemeber shorting my fuse for the radio. i chagned that fuse.


      i recently just got a new deck and installed it, everyting seems to work, but the stereo won't turn on with the car. so we checked the ampage on the wires, the red wire is not getting any power.

      i'm assuming i shorted the red wire somewhere.

      does anyone know which fuse is for this red wire?

      i checked fuse 8 and 9, they're fine. radio and radio start fuse are fine too.


      please help guys!!!
       
    2. Support EF

      Join the Elite Explorers for $20

      Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.


      to hide adverts.
    3. aaronajb1981

      aaronajb1981 Active Member

      Joined:
      April 27, 2006
      Messages:
      522
      Likes Received:
      1
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      Minneapolis, MN
      Year, Model & Trim Level:
      '06 XLS
      if the red wire is not getting power and the yellow is something is wrong with your deck. If its all connected correctly with NO power on the red the deck would not even turn on.
       
    4. deuce07

      deuce07 Active Member

      Joined:
      June 4, 2009
      Messages:
      140
      Likes Received:
      0
      Trophy Points:
      0
      City, State:
      hawaii
      Year, Model & Trim Level:
      2007 xlt v8 ironman
      figured it out, turns out there was another fuse for the radio (i only knew of 3) :D
       

    Share This Page







    We Support Our Troops!