Dismiss Notice



Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

Transmission failure out of nowhere!?

Discussion in 'Elite Explorer 911!' started by MustangP51, July 22, 2015.

^^Searches ExplorerForum.com^^





  1. MustangP51

    MustangP51 Well-Known Member

    Joined:
    January 16, 2005
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    City, State:
    Connecticut
    Year, Model & Trim Level:
    2009 Limited V8
    Well I got in my Explorer this morning to go to work, engine started fine, but when I put the transmission into drive it never went into gear. R D 3 2 1 all do not engage.

    I'm getting two codes:
    P0731
    P0735

    Now the most bizarre part is that it has not shown any symptoms of failure. This is completely out of the blue.

    Going out to check fluid levels, anyone else with any ideas?
     
  2. Support EF

    Join the Elite Explorers for $20

    Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see practically no ads, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.



  3. MustangP51

    MustangP51 Well-Known Member

    Joined:
    January 16, 2005
    Messages:
    1,387
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    City, State:
    Connecticut
    Year, Model & Trim Level:
    2009 Limited V8
  4. C420sailor

    C420sailor Active Member

    Joined:
    July 29, 2008
    Messages:
    151
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    City, State:
    Long Island, NY
    Year, Model & Trim Level:
    '98 XLT 4X4 SOHC
    Did you get the codes pulled?
     

Share This Page







We Support Our Troops!