Search results | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations
  • Register Today It's free!

Search results

  1. N

    Front end problems

    94 Explorer , 4x4 , I put both hands on top of either front tire and push/pull , I feel and hear what sounds like a click or popping sound. What part of the front end should I be looking at and what might physically tell me the part or parts are bad? I was thinking the wheel bearings or maybe...
  2. N

    Driver rear quarter glass install.

    I truely Thank you for the pix. Is there any way I could get pic 2 and 5 blowed up a couple scale's? Maybe with a little more detailed pic of those 2 I wont have any left over bolt's lol. Going by you'r book, I do NOT need some sort of wire to go , say , under the window from inside to the...
  3. N

    Driver rear quarter glass install.

    I have a 94 explorer, 4 door. How do I replace the driver side rear quarter window? ( the big one behind the door , not the hatch. )
  4. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    when installing the pin, do you install it into the tranny or the modulator before pluging the modulator?
  5. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    even with the old one back in, it still wont shift. This frigging piss's me off. bout to just go scrap the darn thing
  6. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    Yes Sir
  7. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    http://www.explorerforum.com/forums/showpost.php?p=2272833&postcount=13 Thats what it is doing now
  8. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    Actually, after reading, I did NOT even notice the pin when I took out the old one, after realizing the truck would not shift right, I read up on this site, went out, toor the floor apart and looked over the tranny, found the pin, installed it, but that did not fix it. I am stumped. Do I need...
  9. N

    Transmission Shift Modulator

    pull the driver seat and pull carpet back and take the four bolts from the hump cover, it's right there.
  10. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    Ok, changed the modular, I was better off with the old one, anyone have any idea why it does not shift right now ?
  11. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    You replaced the Transmission Vacuum Modulator or changed ports?
  12. N

    Tanny fluid from vacuum tree ?

    The wife just started the truck and I heard it back feed through the vacuum tree . I notice as 3 hose's had blown off , one of them had tranny fluid coming out of it. Why might this be? Is the Transmission Vacuum Modulator going out or is it plugged into a wrong port?
  13. N

    Low voltage on a MAF ?

    Does the code mean low voltage TO the MAF , if so, when would I track the problem to? TIA
  14. N

    Changeing valve seals

    I am stumped on what tools I need to change the valve seals on my 94 explorer. Can somebody help me please? ( possibly some how-to's also ,aka. tips )
  15. N

    Questions with my codes

    All this mess for a fuel pump. I ended up takeing back the Dpfe , TPS and reverted to the ones I started with since according to the test procedures on this site told me they was good, After the plugs, wires and fuel filter had no effect on the bogging down, I thought I'd check the fuel...
  16. N

    Questions with my codes

    Status 4-4-2011 NEW plugs,wires DPFE sensor, ERG pipe with the 2 hose's , fuel filter. Parts tested Throttle Postition Sensor ( can unplug it and the motor changes, so I'm guessing it's good , actually bought a new one but it made no diff so I took it back) MAF , if unplugged , also the...
  17. N

    Questions with my codes

    Update, got my plugs and wires changed, still dogging out
  18. N

    Questions with my codes

    Got the wires changed but not the actual plugs, ran out of money on the sensors. Going to get them 2morrow
  19. N

    Questions with my codes

    Back again... Funny thing about this DPFE sensor, when I got this truck, the 2 hose's were not hooked up and it ran fine. At any rate, I have tested the old one via the test page on it http://www.ford-trucks.com/forums/342419-how-to-test-your-dpfe-sensor.html And it works fine . I have...
  20. N

    Questions with my codes

    Well, turns out, after a few miles on the road, it still dogs out ( bad, specially on a hill it damn near stalls's ). I did however buy a new DPFE sensor BUT I can not install it. Somebody has broken off the connection tube ( big side ) off the exhaust pipe tube thing... Man, this really sux...
  21. N

    Questions with my codes

    Got the filter changed and it seems to be running ok now, putting this thread on hold at the moment for further testing. Thank you all for your very useful help thus far... EDIT, changed the plug wires also
  22. N

    Questions with my codes

    Ok, on a side note, tring to change the fuel filter, only thing it, it has steel braided hoses and I can not seem to get the filter off. Is there a special trick to this?
  23. N

    Questions with my codes

    Is there supposed to be 2 hose's hooked up to the DPFE sensor? ( no hose's on mine at all ) I will read this post http://www.ford-trucks.com/forums/342419-how-to-test-your-dpfe-sensor.html and if in my means, try to test it tomorrow.
  24. N

    Questions with my codes

    Went for another test drive, still have to ease into it. It got to the point after coming to a hill ( incline ) that we barely made it up the slope and drove a mile back to oreillys ( at a whoppin 15 MPH ) just to make sure if it did break down we had a place to park. We didnt do the scanner...
  25. N

    Questions with my codes

    Well, I cleared the codes and went back, now only the "EGR Flow Insufficient" KOER Whats going on is, as of today, I have to really easy into the gas to gain speed or it spit's and sputters ( bog's out ) the fuel filter looks fairly new, maybe a year old going off the surface look.. Now it is...
Top