06 Mountaineer feels like hesitation when accelerating uphill, lose pwr | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

06 Mountaineer feels like hesitation when accelerating uphill, lose pwr

cntrylaw

New Member
Joined
February 25, 2015
Messages
9
Reaction score
0
City, State
Arlington, VA
Year, Model & Trim Level
2015 Ford Explorer Base
Hi there, I am new on here, and I am having problems with my 06 Mercury Mountaineer. When I accelerate uphill or try to accelerate to pass someone, it feels like I am hesitating or cannot get the power I need to do so. I have serviced my Throttle body, replaced the spark plugs, wires, and box, new batt, new alternator, changed rear and front diff and fuel filter. Not sure what else, I also have a closed transmission, no dip, nothing leaking.

Also, I have a loud noise coming from the front of my car when driving freeway speeds, changed the brakes and rotors, could it be that my wheel bearings need to be replaced?

Thanks for all the help and support, trying to do as much as we can ourselves.
 
<



ZWilson07

Elite Cowboy
Joined
July 24, 2009
Messages
569
Reaction score
8
City, State
Louisville, Kentucky
Year, Model & Trim Level
2000 Ford Explorer
Welcome.

Do you have a check engine light and/or any codes to start off with?

Also do you have a scan tool/diagnostic tools or access to anyone that does?
 
<



cntrylaw

New Member
Joined
February 25, 2015
Messages
9
Reaction score
0
City, State
Arlington, VA
Year, Model & Trim Level
2015 Ford Explorer Base
No check engine lights on, and no codes. I think we do have access to a diagnostic tool.
 
<



ZWilson07

Elite Cowboy
Joined
July 24, 2009
Messages
569
Reaction score
8
City, State
Louisville, Kentucky
Year, Model & Trim Level
2000 Ford Explorer
No check engine lights on, and no codes. I think we do have access to a diagnostic tool.

Try and monitor your STFT and LTFT.
 
<



Top