• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

^^Searches ExplorerForum.com^^

1st report on the new Ex

nik

Member
Joined
March 4, 2008
Messages
86
Reaction score
0
Location
Oxford,UK
City, State
Oxford, Oxfordshire, UK
Year, Model & Trim Level
2000, North Face
Well, she managed to do the 125 mile. Trip back to mine without incident so all goo so far!
Faults are as follows:-
1. Engine management light on.
2. After about half an hour suspension warning light comes on. (back looks a little low and doesn't pump up!)
3. Rear wiper doesn't work.
4. One headlight out.
5. One brake light out.
6. Rear fogs not working.
7. And most importantly the stereo is knackered!

So All in all not too bad at all. She's a better drive than my other Ex. So I'm pleased with the new purchase.
Not sure what to do with the old on at the mo though! Lol
 


Join the Elite Explorers for $20 per year. Gets rid of the ads! New $5 per month "try out" option.

Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create and save more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.




Howard

Moderator Elite Explorer
Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
May 17, 2002
Messages
4,203
Reaction score
3
City, State
Milton Keynes
Year, Model & Trim Level
1998 SOHC UK SPEC
Um engine management light on. Any idea what is causing this? Read the codes yet? Rear suspension could be an easy fix. Check that the ladder has not dropped off on the axle. Rear wiper may just need a thump (if in doubt give it a clout). A few lamps required also check fuses. As for radio fit a decent one and will be all good.
 




nik

Member
Joined
March 4, 2008
Messages
86
Reaction score
0
Location
Oxford,UK
City, State
Oxford, Oxfordshire, UK
Year, Model & Trim Level
2000, North Face
Cheers Howard! Will try thumping in the morning. Lol. As for the codes. Apparently the guy I bought it from said the code is saying that the left bank is running lean. The reason he has sold it is because he couldn't sort it. He's changed a few things but I'm not sure what??
 








nik

Member
Joined
March 4, 2008
Messages
86
Reaction score
0
Location
Oxford,UK
City, State
Oxford, Oxfordshire, UK
Year, Model & Trim Level
2000, North Face
Will do. It looks like he replaced the vacuum pipes! I'll report back! May need a visit over to sunny Buckingham!
 








nik

Member
Joined
March 4, 2008
Messages
86
Reaction score
0
Location
Oxford,UK
City, State
Oxford, Oxfordshire, UK
Year, Model & Trim Level
2000, North Face
Ha ha!! Good point!!
I'm in MK quite a bit. I'll pop over and buy you a beer!!
 








Top