2000 Explorer, NO-START, Theft Light Flashing Rapidly | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

  • Holiday Special! - 2 for 1 Elite Explorer sale!

    Right now you can purchase an Elite Explorer membership for $20 and receive a two year membership! If you have an existing Elite membership contact me by PM and I will upgrade your account manually.

    Click Here to start your membership and get rid of the ads!

2000 Explorer, NO-START, Theft Light Flashing Rapidly

Cyanidecloud

New Member
Joined
July 13, 2011
Messages
1
Reaction score
0
City, State
Spring Hill, Florida
Year, Model & Trim Level
2000 XLS
A while ago, my Explorer wasn't starting, and the theft light was rapidly flashing (I didn't really realize it at the time, but looking back on it, it was). I replaced the battery (it needed to be replaced anyway), and the truck still didn't start. I tried my backup key and it worked immediately!

Fast Forward to today: My Explorer will not start... again. The theft light is flashing rapidly when the key is in the On position, and then after a minute or so the light just goes away. The truck has a brand new battery, and I have been using this key for a week or so now.

The Explorer has the stock theft system, and this has just recently started happening. Is it the key, or is it the PATS receiver in the truck, or is it perhaps something else?
 




Joe Dirt

Explorer Addict
Joined
October 4, 2007
Messages
13,365
Reaction score
21
Year, Model & Trim Level
07 Camry
Don't know if it's the key or the module, but that is PATS related...
 




Top