• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

^^Searches ExplorerForum.com^^

2006 V6 exhaust leak

kennedy513

New Member
Joined
August 17, 2011
Messages
2
Reaction score
0
Year, Model & Trim Level
2006 Ford Explorer 4.0L
Hey guys, so I have a 2006 Explorer 4.0 and lately it has been idling around 1700 rpm after a cold start. The revs go back down after driving for a little bit, but the car still idles rough. Also whenever the engine is revved and is going back to idle you can hear a slight popping noise. It is very short so i cant really tell where it is coming from. Finally, when i put the fan on there is a faint exhaust smell in the car. Because of the exhaust smell and the popping i thought it might be a small exhaust leak, but i'm not sure if that explains the idle issue. Thanks.
-Tom
 




thebrakeman

Explorer Addict
Joined
February 11, 2009
Messages
1,209
Reaction score
33
City, State
Canton, Michigan
Year, Model & Trim Level
2006 Mercury Mountaineer
I don't have any help for you,

Except that if you put a more descriptive title to your threads, you are much more likely to get help.

"Need Help" does not tell anybody anything. I usually don't even open such threads. (I guess I was feeling crazy today!!!)

Good luck on your issue.
 




kennedy513

New Member
Joined
August 17, 2011
Messages
2
Reaction score
0
Year, Model & Trim Level
2006 Ford Explorer 4.0L
thanks, im kinda new to this whole thing. ill see if i can change the title.
 




Top