92 4.0 4x4 not charging | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

92 4.0 4x4 not charging

JBro06

Member
Joined
February 3, 2010
Messages
14
Reaction score
0
City, State
watertown, ny
Year, Model & Trim Level
'92 sport
So im having a charging issue on my 92 ex and its got me completely stumped... The battery refuses to charge once the vehicle is started... if i start it and hook the voltmeter up to the battery i can just watch the voltage drop... anyway, i replaced the alternator with a brand new one.. no fix... new battery.. no fix... ran continuity on the wiring harness, and its good... fuses are good... and yet still no charge... Help me please, cause there is a lot of snow on the ground and im tearing up my 07 impala driving in it... any suggestion would be extremely helpful...
 
<

Join the Elite Explorers $20 Gets rid of the ads!

Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create and save more private conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.




BrooklynBay

Moderator & long time member.
Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
November 11, 2005
Messages
55,314
Reaction score
740
City, State
Brooklyn, NY
Year, Model & Trim Level
88 89 93 95 96 Aerostars
<



Opera House

Explorer Addict
Joined
August 19, 2002
Messages
2,106
Reaction score
2
City, State
Cincinnati, OH
Year, Model & Trim Level
2014 Explorer 3.5L base
Does the alternator light come on when the key is just turned on, not started. The regulator turns on from power sensed on the alt lamp line.
 
<



Verno

Well-Known Member
Joined
October 8, 2008
Messages
352
Reaction score
0
City, State
Waynesboro, TN
Year, Model & Trim Level
94 XLT
ALSO can yor get the new alt tested
 
<



Maniak

Moderator-Stock 91-94
Elite Explorer
Moderator Emeritus
Joined
February 9, 1999
Messages
12,064
Reaction score
124
City, State
Vail, Arizona
Year, Model & Trim Level
1992 XLT 4x4
When you say the fuses are good. Where were you looking? There is an under the hood fuse that is for the field on the alternator. When that fuse blows it doesn't charge. Its a 15 or 20 amp fuse IIRC.. Its definately (sp?) one of the small ones in the underhood fuse box.

~Mark
 
<



JBro06

Member
Joined
February 3, 2010
Messages
14
Reaction score
0
City, State
watertown, ny
Year, Model & Trim Level
'92 sport
Yea I checked the fuse under the hood in the PDB and its good... I also had the alternator bench tested and it is good... that's why I'm soo stumped cause it should be working and its not...
 
<



Top