99 ranger-no power to wipers | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

  • Holiday Special! - 2 for 1 Elite Explorer sale!

    Right now you can purchase an Elite Explorer membership for $20 and receive a two year membership! If you have an existing Elite membership contact me by PM and I will upgrade your account manually.

    Click Here to start your membership and get rid of the ads!

99 ranger-no power to wipers

musruck

New Member
Joined
October 16, 2009
Messages
3
Reaction score
0
City, State
Middleville,mi.
Year, Model & Trim Level
1999 ford ranger 2wd
I have a 99 ranger 2wd that has no power coming from the #16 fuse to the #2 pins at the run and park relays. Also no power to the red wire at the wiper motor. At the fuse, it has power. This is circuit # 63. I've done all the pin checks and replace the multifunction switch. I show power at pins 1 and 4 at park relay,so there is power coming from the GEM. I need to find wear I'm losing power between the fuse and the wiper motor. Can't find a wiring diagram that shows the wiring from the fuse to the relays. One that shows the pin layout at the c-136 plug at the firewall. Or the routing from the # 16 fuse to c-136. I have a wiring diagram for a 2001 ranger, but not sure that they are the same as a 99. Anyone have a wiring diagram for this. Sure could use it. What I really need is a diagram of the connector face for C-136, so I can do a pin check for continuity.
 




musruck

New Member
Joined
October 16, 2009
Messages
3
Reaction score
0
City, State
Middleville,mi.
Year, Model & Trim Level
1999 ford ranger 2wd
I have a 99 ranger 2wd that has no power coming from the #16 fuse to the #2 pins at the run and park relays. Also no power to the red wire at the wiper motor. At the fuse, it has power. This is circuit # 63. I've done all the pin checks and replace the multifunction switch. I show power at pins 1 and 4 at park relay,so there is power coming from the GEM. I need to find wear I'm losing power between the fuse and the wiper motor. Can't find a wiring diagram that shows the wiring from the fuse to the relays. One that shows the pin layout at the c-136 plug at the firewall. Or the routing from the # 16 fuse to c-136. I have a wiring diagram for a 2001 ranger, but not sure that they are the same as a 99. Anyone have a wiring diagram for this. Sure could use it. What I really need is a diagram of the connector face for C-136, so I can do a pin check for continuity.
 




musruck

New Member
Joined
October 16, 2009
Messages
3
Reaction score
0
City, State
Middleville,mi.
Year, Model & Trim Level
1999 ford ranger 2wd
I'm surprised that no one answered this. I see a lot of posts on wiper problems and most call for parts changes or the use of scan tools which most people do not have. I did not find an answer for the pin out diagram at the firewall, so I had to check each pin one at a time till I found the right circuit. Very time consuming.But I found it and isolated the problem to a broken wire in the loom going to the power distribution box. I spliced it and my wipers are now working.
 




RangerX

Elite Ranger
Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
July 14, 1999
Messages
10,220
Reaction score
428
City, State
Omao, Kauai
Year, Model & Trim Level
'93 Ranger XLT 4X4
Glad you got it fixed! Sorry no one helped!
 




Top