A/C Blower Fan only operates on High Position | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

A/C Blower Fan only operates on High Position

dolphans1

Active Member
Joined
April 29, 2005
Messages
98
Reaction score
0
City, State
Lone Star
Year, Model & Trim Level
94 XLT
Hey Guys,

I replaced my A/C blower motor because the last one was burn't. Now the new one only operates in the high spped fan position. It will not work in the slow and medium speed range. Do I need to replace the A/C blower fan switch?

d-1
 


Join the Elite Explorers for $20 per year. Gets rid of the ads! New $5 per month "try out" option.

Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create and save more private conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.




TPLYNCH

Explorer Addict
Joined
November 19, 1999
Messages
3,195
Reaction score
4
City, State
Brewster, NY
Year, Model & Trim Level
1999 XLS
The resistor for the blower is blown. Replace the resistor and your fan will work like new. Search for Fan Resistor or Blower Resistor for more info.
 




Jason94sport

Explorer Addict
Joined
April 30, 2001
Messages
4,161
Reaction score
65
City, State
FL
Year, Model & Trim Level
02 Sport 2WD 5 speed
Yes & chances are that was your orginal problem. You might not have had to replaced the blower motor.
 




dolphans1

Active Member
Joined
April 29, 2005
Messages
98
Reaction score
0
City, State
Lone Star
Year, Model & Trim Level
94 XLT
You mean it may have been the reason my blower fan fried? Could very well be. I will replace it and let you guys know.

d-1


Jason94sport said:
Yes & chances are that was your orginal problem. You might not have had to replaced the blower motor.
 




dolphans1

Active Member
Joined
April 29, 2005
Messages
98
Reaction score
0
City, State
Lone Star
Year, Model & Trim Level
94 XLT
Hey Guys thanks for the advice, it worked like a charm and I saved $150.00 in labor. I get all speeds with my A/C blower fan......I assumed it was the switch, but it was the resistor like you said.

Now if I can figure out why my cruise control wont work. I replaced the cruise servo, but that did not seem to do the trick. My brake lights work and th vacuume hoses look good.


Thanks again.....

d-1

Jason94sport said:
Yes & chances are that was your orginal problem. You might not have had to replaced the blower motor.
 




Top