• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

^^Searches ExplorerForum.com^^

AC problem

CDR 18

Member
Joined
May 22, 2009
Messages
14
Reaction score
0
City, State
Chicago, IL
Year, Model & Trim Level
03 Eddie Bauer 4.6L V8
hey folks, I have a 2003 explorer 4.6 and got problem with my AC. its nice and cold within 10-15 minutes after truck starts, then blowing warm air sometimes hot depending on outside temperature. compressor is replaced last year and been working great until just few days ago. yesterday shop added 134a and dye and advice me to drive for a week and see if theres a leak. ice cold ac when I left the shop. but before i got home same problem, blowing warm air. ac compressor not engaged when I looked under the hood. does anyone have this problem before or know the fix on this problem. any input is greatly appreciated.
 




Number4

"I'm counting to 3, then I'm getting your dad."
Elite Explorer
Joined
March 16, 2013
Messages
4,099
Reaction score
165
City, State
Woodstock, GA
Year, Model & Trim Level
04 Ford Explorer 4.6l
Well, need to hook up a set of gauges (high and low) to see what the pressures are. If it's low, you simply need to find the leak. If it's properly charged, you may have a bad wire (see sticky about harness near oil filter plastic drip catch) or a bad clutch or low pressure switch.
 




rocco123

Well-Known Member
Joined
February 24, 2002
Messages
873
Reaction score
7
City, State
Endicott, NY
Year, Model & Trim Level
1994 XLT & 2002 Limited








Top