AC Rechardged and still not cold? | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

AC Rechardged and still not cold?

Jamcelhinney

New Member
Joined
May 25, 2010
Messages
2
Reaction score
0
City, State
Salem MA
Year, Model & Trim Level
2004 Limited
Hi All!
I have a 2004 Explorer Limited. My problem is that the AC does not get very cold. I have had it recharged with no improvement. We replaced the blower motor resistor and still no change.
My fiance thinks it is the blend door, but I disagree because there is a marked change in temperature when I switch from heat to cold.

Any ideas what the problem is and how to fix it? It's getting hot up here in Salem and I need my AC to work.

Thanks!!!

P.s. Sorry if this post is redundant, but I couldn't find any that matched my specific problem. :cool:
 
<

Join the Elite Explorers $20 Gets rid of the ads!

Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create and save more private conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.




Blee1099

Evil Asian
Moderator Emeritus
EF Vendor
Joined
March 3, 2002
Messages
13,992
Reaction score
6
City, State
Elkridge, MD
Year, Model & Trim Level
91
What are the low & high pressures of the cooling system?
 
<



Jamcelhinney

New Member
Joined
May 25, 2010
Messages
2
Reaction score
0
City, State
Salem MA
Year, Model & Trim Level
2004 Limited
Yikes, I have no idea!!!
 
<



EasyRhino

Explorer Addict
Joined
March 25, 2001
Messages
1,022
Reaction score
2
City, State
Kailua, Hawai'i
Year, Model & Trim Level
'02 Limited 4.6L 4x4
The tech recharging it should be aware of the system pressures. In fact, it should not be recharged without checking the pressures as adding refrigerant to a charged system can damage it.

Check pressures first, tehn do a set of temperature deltas while it is operating, and observe the operation of the system.

Then go from there.
 
<



DONJUNITO

New Member
Joined
February 23, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Year, Model & Trim Level
'02 EDDIE BAUER
Same situation happened to my 02 4.0 EB....recharge the AC and was not getting cold enough.....i had recharge the system but was not enough freon....on limited explorers and EB editions....plus all the ones with rear AC the correct amount of R134a is 3 1/2 pounds cause the system has 2 condensers and 2 drier accumulators after the tech measured how much freon was put in the truck he then put the right amount and voilá!!!
 
<



Top