fog light problem | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

fog light problem

I have a 98 2 door blazer. I recently added some aftermarket fog lights to my truck. I wired up a relay and wired it up to the headlight switch also I added a toggle switch as well. my fog lights worked fine coming on with my headlights till last night. I got out of my truck and my fog lights were still on even with the truck off. I turned off the toggle and they still stayed on. So I unplugged the relay signal wire but they still stayed on. So I finally cut off the power wire to the relay and they went off. could I have a bad relay? thanks for your hep even though its not an explorer!!

mike
 
<



Bill Kemp

Elite Moderator Emeritus
Moderator Emeritus
Joined
April 2, 2000
Messages
5,120
Reaction score
3
City, State
Greenville, MI
Year, Model & Trim Level
98 Mountaineer 5.0 AWD
If they were working fine before then I waould have to agree with you that the relay went bad.
Now if that relay had been on an Explorer it probably wouldnt have gone bad. Dont ask my why parts are like that. I just report the facts.....
 
<



<



A Wise Guy

Explorer Addict
Joined
January 14, 2003
Messages
1,658
Reaction score
1
City, State
McHenry, IL.
Year, Model & Trim Level
'06 Limited Dark Cherry
Bill Kemp said:
If they were working fine before then I waould have to agree with you that the relay went bad.
Now if that relay had been on an Explorer it probably wouldnt have gone bad. Dont ask my why parts are like that. I just report the facts.....
Sounds like a grounding problem mounting a relay to a "rock". ;)
 
<



mechanic021

Well-Known Member
Joined
March 15, 2004
Messages
603
Reaction score
0
yeah yeah give me hell for my blazer but I like it lol I did have a 94 explorer till the motor went on me it never let me down but neither has the blazer either .
 
<



Top