fuel guage HELP!!!!!! | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! Once registered you can join the Elite Explorers to eliminate ads from the website.

fuel guage HELP!!!!!!

tootall_54

Member
Joined
April 30, 2009
Messages
35
Reaction score
0
City, State
Worthington,IN
Year, Model & Trim Level
92' XLT
Past year I have had fuel gauge problems with it not working i had currently replaced the sending unit and power probed all the wired leading from the sending unit to the gauge..we tested the gauge and found out it was bad but tonight I replaced the gauge cluster and everything else is now working but still no gas gauge any ideas?????
 






92exp4x4

Elite Explorer
Joined
February 5, 2003
Messages
1,789
Reaction score
390
City, State
Covington, Kentucky
Year, Model & Trim Level
92 XL 2-door and others
If you used a used gauge, it might be bad as well. Look at the printed circut sheet on the back of the cluster. There may be a short or burnt spot on it or something is just not touching right. Check the connectors for the cluster I have had a few issues there too.

I replaced the sending unit in my bronco. After a day, the connection came apart in the tank and the gauge no longer works. I just have not gotten around to dropping the tank again:mad:
 






tootall_54

Member
Joined
April 30, 2009
Messages
35
Reaction score
0
City, State
Worthington,IN
Year, Model & Trim Level
92' XLT
thanks i done some thinking today and was thinking about how the cluster might be bad but I was also thinking about the connector on the back of the cluster because it seems that none of the gauges on the left side (fuel,temp,oil,amp) are all doin funky thinks
 






Top