Help needed | Ford Explorer Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free!

Help needed

TribeZ

Elite Explorer
Joined
September 25, 2020
Messages
168
Reaction score
109
City, State
Vancouver, WA
Year, Model & Trim Level
2001 Explorer Limited v8
SOS :( so started doing the motor mounts. Found out why it was so bad. The plate that holds the mount to the engine, the 2 bolts that hold it to the engine were sheared off. I also have no idea even if these were not sheared how to get that Mount out of there ? To me it would take pulling the engine.. or can I put a jack under the transmission and lift there ? I don’t want to use my oil pan.

23AD25F6-6156-4C8B-9313-DCAE80946261.jpeg


F75956FE-124D-425B-8126-810C9E8E2902.jpeg


26FCE85B-E4A7-4484-A594-13B92302C208.jpeg
 



Join the Elite Explorers for $20 each year.
Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links,.
Add an avatar, upload photo attachments, and more!
.





Block of wood under the oil pan
Or
I have one of these things it works great Amazon $100

I had one of them bolts just come out on me found it setting in the motor mount

received_746554957018458.jpeg
 






Love of wood under the oil pan
Or
I have one of these things it works great Amazon $100

I had one of them bolts just come out on me found it setting in the motor mount

View attachment 443692
So I managed to get the motor up high enough with a wood block underneath. But will have to tap out the bots no matter what. Mine are definitely still up in there. Winding what size the bolts are and thread and such trying to google it.
 












7/16” for the 5.0 I believe, not positive. No idea on the length
 






Back
Top