LED Effects causing multiple issues???? | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

  • Holiday Special! - 2 for 1 Elite Explorer sale!

    Right now you can purchase an Elite Explorer membership for $20 and receive a two year membership! If you have an existing Elite membership contact me by PM and I will upgrade your account manually.

    Click Here to start your membership and get rid of the ads!

LED Effects causing multiple issues????

HeHateMe70

New Member
Joined
January 11, 2019
Messages
1
Reaction score
0
Location
Des Moines, Ia "The Little Chi"
City, State
Des Moines Ia
Year, Model & Trim Level
04 Eddie Bauer 4.6l V8
Callsign
Hooty Hoooo
All of a sudden my fobs stopped working I try and program it initiates but no acknowledge horn but can exit programming. Then Message center stuck on tpms error and reset or info keys have no effect Was told my LEDs are the cause and soon as I disconnect problems go away. WTF Has anyone experienced this I don't want to disc yet till I believe that cause myself. But back is against the wall I need my Miles Till Empty Display LOL
 




domct203

Pilots The Beast
Elite Explorer
Joined
October 11, 2017
Messages
578
Reaction score
166
City, State
CT
Year, Model & Trim Level
2002 Explorer XLS
All of a sudden my fobs stopped working I try and program it initiates but no acknowledge horn but can exit programming. Then Message center stuck on tpms error and reset or info keys have no effect Was told my LEDs are the cause and soon as I disconnect problems go away. WTF Has anyone experienced this I don't want to disc yet till I believe that cause myself. But back is against the wall I need my Miles Till Empty Display LOL
You will never find out if you don't disconnect them, but if they are wired to any lighting controlled by the truck's computer it could be related.

What are these LED 'effects' anyway? I have replaced every bulb in my '02 XLS with LED's and added LED lighting to the OEM lighting circuit and have zero electrical issues.

EVERY light you see in these pics are LED.

 




Mbrooks420

High Voltage.
Elite Explorer
Joined
February 2, 2002
Messages
11,842
Reaction score
2,358
Year, Model & Trim Level
1998 Mountaineer AWD
Who told you this?

What do you have LEDs in?
 




Argentimage

Well-Known Member
Joined
July 25, 2009
Messages
222
Reaction score
25
City, State
MI
Year, Model & Trim Level
2005 Limited
Gots go search my threads and others from two years ago
LED wreak all sorts of malfunctioning

One bulb in tail lamp circuit with out a resistor will do this the saga was months long

Now you will see that I but high power headlamps and angel eye devil eye fogs

But no way to turns tails and backups

Cluster freaking out
No brakes next day one side dead

Pure pita
 




Top