Remote FOB stopped working | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations
  • Register Today It's free!

Remote FOB stopped working

StephFR

New Member
Joined
October 20, 2007
Messages
3
Reaction score
0
City, State
Pasadena
Year, Model & Trim Level
97 XLT
97 Explorer XLT.

Today my remote stopped working: I can't remotely close or open the doors and so turn ON and OFF the alarm, so the car can be really used that way...

My remote is a 3 buttons (lock, unlock, panic).

The inside lock button is working fine so no problem at the actuator level.
I changed the batteries on the remote: did nothing.
I tried with the second remote that I've got (I never used since 4 years, so I'm not sure if this one is working...): nothing!
I tried unplugging the car battery for sometime: nothing!
I tried reprograming the remotes: after 5 cycled OFF-ACC I reach the programmation mode (lock/unlock cycle eared) but nothing happen when I push unlock (or lock) on both remotes!

Do I have 2 bad remotes or the receiver bad?

Is there a way I can find localy a compatible remote that I will reprogram to test (over the week-end solution, ebay order will be plan B) to check if it's on the remote or receiver side? I've to leave in 4 days and I'd like to let the car to wife and children operating...

Any other ideas?

Thanks for the help.
 






Pensa

Well-Known Member
Joined
July 6, 2007
Messages
283
Reaction score
1
City, State
Pensacola Florida
Year, Model & Trim Level
1995 Explorer Expedition
If the locks are cycling after you turn the ignition on and off I would say it is the remotes.
 






Top