• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

^^Searches ExplorerForum.com^^

Setina PB 400 Push Bar installation help 2012 Explorer


zyanix

New Member
Joined
April 1, 2019
Messages
2
Reaction score
0
City, State
NJ
Year, Model & Trim Level
2012 Limited
Hello all, this is both my introduction post as well as my first post.
I was wondering if someone could help shed some light on an issue I ran into while attempting to install the Setina PB 400 on my 2012 Ford Explorer Limited.
I was able to get all the brackets on no problem. Did a test mount of the actual push bar before re-applying the bumper, I holes so the bottom brackets could be exposes as they should be however when I went to re-install the bumper the top brackets didn't allow for the bumper to go up and into place. The only solution I could gather is to cut into the actual bumper. I've looked on this forum and someone asks about how much cutting is required but no one seems to answer. I already know about the ACC and the front driving sensors not working.
I was wondering if anyone had some info on the issue I'm having. Is there that huge a difference in the body of an Interceptor versus a civilian ford explorer?
Either way thank you for reading!

I've included some pics for reference.

Pb 400
 




zyanix

New Member
Joined
April 1, 2019
Messages
2
Reaction score
0
City, State
NJ
Year, Model & Trim Level
2012 Limited
Hello all, this is both my introduction post as well as my first post.
I was wondering if someone could help shed some light on an issue I ran into while attempting to install the Setina PB 400 on my 2012 Ford Explorer Limited.
I was able to get all the brackets on no problem. Did a test mount of the actual push bar before re-applying the bumper, I holes so the bottom brackets could be exposes as they should be however when I went to re-install the bumper the top brackets didn't allow for the bumper to go up and into place. The only solution I could gather is to cut into the actual bumper. I've looked on this forum and someone asks about how much cutting is required but no one seems to answer. I already know about the ACC and the front driving sensors not working.
I was wondering if anyone had some info on the issue I'm having. Is there that huge a difference in the body of an Interceptor versus a civilian ford explorer?
Either way thank you for reading!

I've included some pics for reference.

Pb 400
Holy crap I just realized the problem is the brackets were BACKWARDS! Thanks for anyone who replies.
 




peterk9

Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
December 28, 2010
Messages
29,052
Reaction score
1,863
City, State
Russell, Ontario (Ottawa area)
Year, Model & Trim Level
2020 Aviator Reserve
Callsign
VE3
Welcome to the Forum.:wave:
Glad you got it figured out.

Peter
 




asull85

The Storm Chaser
Elite Explorer
Joined
April 29, 2010
Messages
375
Reaction score
23
City, State
Agawam, MA
Year, Model & Trim Level
2016 Interceptor Utility
Callsign
WX4FUN
Holy crap I just realized the problem is the brackets were BACKWARDS! Thanks for anyone who replies.
Hate it when that happens. At least you figured it out before stuffing the bumper back on.
 




Top