• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

still having start up problems when hot

jdoja520

New Member
Joined
October 9, 2010
Messages
9
Reaction score
0
City, State
sierra vista az
Year, Model & Trim Level
93 xlt
93 4.0 so far ive replaced the fuel pump, filter, crank sensor, fpr , inertia, pump relay, injectors, and it still wont start when hot have to wait 1to 3 hours to restart. I also looked into the wire between fuse and pump relay good the one thing i notice is air in the fuel line but I cant find any leeks still no engine light please help
 




wiresix

New Member
Joined
December 4, 2008
Messages
7
Reaction score
0
City, State
Mesa AZ
Year, Model & Trim Level
'94 XLT
I'm also having the same exact problem. Any help would be awesome!
 




huntman58

Well-Known Member
Joined
February 13, 2007
Messages
722
Reaction score
4
City, State
Fremont calif.
Year, Model & Trim Level
2013 Dodge Advenger
Try cycling the key on and off a few times leave it on tell the pump stops making any noise then do it again with out trying to start it do this like I said two or three time then try starting it on the third time if it now runs the problem could well be a bad check valve in the fuel pump letting the gas drain back to the tank and not holding any pressure. If it dose start then do a fuel pressure check both static run and holding see what you have. It’s not uncommon to get bad parts even when new have had that with FPR before.
 




walterd140

Well-Known Member
Joined
August 9, 2003
Messages
355
Reaction score
1
City, State
Ludlow, Massachusetts
Year, Model & Trim Level
'94 Sport
I had a similar issue. Changed out the fuel pump relay (3 prong square box on the passenger side where your main fuses are). You could switch out the relay from the ac. Turned out the relay was bad after it warmed up.
 




Top