• Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

^^Searches ExplorerForum.com^^

Sync 3 System - Flaky???


Rossi6998

Elite Explorer
Joined
August 25, 2019
Messages
36
Reaction score
5
City, State
Whittier, CA
Year, Model & Trim Level
2020 Explorer ST
I am having strange issues with my Sync 3 system. About a week ago, the no GPS symbol appeared and would not go away. A soft reboot fixed this issue. Today, I kept getting weather alerts even though I had cleared them and turned off the weather alerts feature. Again, a soft reboot fixed this issue. Lastly, there have been times where the Sync 3 has been slow to respond (several seconds).

I realize these devices are pretty much computers, but to have to continue to soft reboot to make it work properly is not normal...

Anyone else having similar issues?
 


Join the Elite Explorers for $20 per year. Gets rid of the ads! New $5 per month "try out" option.

Explorer Forum has probably saved you that much already, and will continue to save you money as you learn how to diagnose fix problems yourself and learn which modifications work without having to experiment on your own. Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links, can add their own profile photo, upload photo attachments in all forums, and Media Gallery, create and save more private Conversations, and more. Join Today. Your support is greatly appreciated.








UofMEngineer

Active Member
Joined
July 18, 2019
Messages
175
Reaction score
28
City, State
Michigan
Year, Model & Trim Level
17' Escape Titanium
What software do you have? 19101? If so, hit the dealer to update to 19200.
 




BradP123

New Member
Joined
July 3, 2019
Messages
14
Reaction score
5
City, State
Deerfield, il
Year, Model & Trim Level
2020 Lincoln Aviator
I was on 19200 and it was so buggy they did a factory reset and now it’s at 19101. Still extremely buggy, borderline intolerable. Can I update ota or must be through the dealer?

the other day screen turned black and only way to fix it was to pull over and turn the car off.
 




UofMEngineer

Active Member
Joined
July 18, 2019
Messages
175
Reaction score
28
City, State
Michigan
Year, Model & Trim Level
17' Escape Titanium
I was on 19200 and it was so buggy they did a factory reset and now it’s at 19101.
That doesn't sounds like they updated anything. A Master Reset won't roll back software. Currently there's no public OTA/USB update, it's dealer only.
 




mikegrad77

Member
Joined
April 16, 2019
Messages
92
Reaction score
41
City, State
Westchester NY
Year, Model & Trim Level
2020 ST Atlas Blue
Has anyone confirmed update to 19200? Is it any improvement? I have an appt with the dealer to look at my park aid fault, and was going to have them update the software as well.
 




UofMEngineer

Active Member
Joined
July 18, 2019
Messages
175
Reaction score
28
City, State
Michigan
Year, Model & Trim Level
17' Escape Titanium
Has anyone confirmed update to 19200? Is it any improvement? I have an appt with the dealer to look at my park aid fault, and was going to have them update the software as well.
Big picture you're better off with the 19200 build. After they're done, do the voice button push and make sure it doesn't say "Please say a command" to ensure the full install was completed. I've heard of sporadic cases where for some reason it wasn't, which can cause headaches you otherwise wouldn't have.
 




mikegrad77

Member
Joined
April 16, 2019
Messages
92
Reaction score
41
City, State
Westchester NY
Year, Model & Trim Level
2020 ST Atlas Blue
Ok, ill do that. Is checking the software version not enough to ensure it was done correctly? And if i do that and get the “please say a command” what do i tell the dealer? :)
 




UofMEngineer

Active Member
Joined
July 18, 2019
Messages
175
Reaction score
28
City, State
Michigan
Year, Model & Trim Level
17' Escape Titanium
Ok, ill do that. Is checking the software version not enough to ensure it was done correctly? And if i do that and get the “please say a command” what do i tell the dealer? :)
In this case, no. The About screen only tells you the version number for the main software package. To see the voice data, you have to dive into the diagnostics menu. If it still prompts that message, tell them to check the version of the 14G391 package. It should be -CH (Nav) / -BH (Non-Nav) to match with the 19200 release. If the tool doesn't update it for some reason, it'll be -CE / -BE still.
 




Tretopflir

New Member
Joined
January 19, 2019
Messages
10
Reaction score
2
Year, Model & Trim Level
2020 explorer st
Ok here’s one for you all. Brought ST in for seat recall and asked about sync update. They said yep. 3.4 and 19200 now installed. Lost HD am and fm now. Worked before update. Both are turned on but no symbol when on am or fm. Thoughts?
 




N3DD

New Member
Joined
August 18, 2019
Messages
40
Reaction score
2
Year, Model & Trim Level
2020 Explorer Limited
Ok here’s one for you all. Brought ST in for seat recall and asked about sync update. They said yep. 3.4 and 19200 now installed. Lost HD am and fm now. Worked before update. Both are turned on but no symbol when on am or fm. Thoughts?

See my Post "No HD Radio Reception" . Most likely an ACM module issue.
 




Similar threads















Top