TroubleShoot RAP Module | Ford Explorer - Ford Ranger Forums - Serious Explorations

  • Register Today It's free! This box and some ads will disappear once registered!

TroubleShoot RAP Module

RKR

Member
Joined
March 18, 2006
Messages
16
Reaction score
0
City, State
Phoenix
Year, Model & Trim Level
1996 2Dr Sport 4X4
I have a 96 Sport with factory installed Remote entry/Alarm. Can someone please help with how to troubleshoot the RAP module? The system will not work and will not enter into programming mode (no lock & unlock of doors with cycling the key from off to on 5 times). I have checked for power on the two connectors and have 12Vdc on a couple pins, but unfortunatly my wiring diagram does not go into detail on the RAP module.
 
<



rizzjc

Scubajoe - Radio Mod
Staff member
Moderator
Elite Explorer
Joined
July 13, 2005
Messages
3,978
Reaction score
17
Location
NC
City, State
Garner, NC
Year, Model & Trim Level
2019 F150
Callsign
N1LVN
An old thread I know, but I finally started debugging this on my truck. I had the battery disconnected one day, and after I reconnected it, the remote no longer worked. Neither does the keypad (doesn't even light up), the THEFT light on the dash, nothing from the remote ... nothing. So far I've done the same, and verified 12V to the RAP, and probed around the board looking for some other voltage levels, which I found, so it appears it is getting power. Ground is good, so I'm not sure what is wrong with it .... other than being dead. Not even any good way to debug the circuit.
 
<



Top