rozmiar opon | Ford Explorer Forums

• Register Today It's free!

rozmiar opon

Bartosz

New Member
Reaction score
0
City, State
Opole
Year, Model & Trim Level
2015, Interceptor
Hej, jeśli ktoś zmienił opony w PIU 2015 na inny rozmiar, musiałem ustawić rozmiar skanowania 265/60r18, ale nie jestem pewien, w którym bloku powinienem go zmienić.

Join the Elite Explorers for $20 each year or try it out for $5 a month.

Elite Explorer members see no advertisements, no banner ads, no double underlined links,.
Add an avatar, upload photo attachments, and more!
.

Translated:
Hey, if someone changed the tires in PIU 2015 to a different size, I had to set the scan size to 265 / 60r18 but I'm not sure which block should I change it in.

Peter

Hej, jeśli ktoś zmienił opony w PIU 2015 na inny rozmiar, musiałem ustawić rozmiar skanowania 265/60r18, ale nie jestem pewien, w którym bloku powinienem go zmienić.
Witaj na forum ;)
Napisz coś więcej, o jakie skanowanie CI chodzi? O sprawdzenie ciśnienia w oponach?
"nie jesteś pewien w którym bloku" - czy masz na myśli jakiś konkretny program jak np. Forscan, w którym chciałbyś to zmienić?
Może to Ci coś pomoże: Forscan settings Explorer 11-23MY

Translated:
Welcome to the forum;)
Write something more, what kind of scanning do you mean? About checking the tire pressure?
"you are not sure in which block" - do you mean any particular program, such as Forscan, in which you would like to change it?
Maybe it will help you: Forscan settings Explorer 11-23MY

Witaj na forum ;)
Napisz coś więcej, o jakie skanowanie CI chodzi? O sprawdzenie ciśnienia w oponach?
"nie jesteś pewien w którym bloku" - czy masz na myśli jakiś konkretny program jak np. Forscan, w którym chciałbyś to zmienić?
Może to ci coś pomoże: Forscan settings Explorer 11-23MY

Przetłumaczony:
Witamy na forum;)
Napisz coś więcej, jaki rodzaj skanowania masz na myśli? O sprawdzaniu ciśnienia w oponach?
"nie jesteś pewien, w którym bloku" - czy masz na myśli jakiś konkretny program, taki jak Forscan, w którym chciałbyś go zmienić?
Może ci to pomoże: Forscan ustawienia Explorer 11-23MY

Chodzi mi o skalibrowanie licznika w forscan pod nowy rozmiar opon, bo oryginalnie nie ma tam rozmiaru 265/60r18 . Licznik przekłamuje z prędkością.

Chodzi mi o skalibrowanie licznika w forscan pod nowy rozmiar opon, bo oryginalnie nie ma tam rozmiaru 265/60r18 . Licznik przekłamuje z prędkością.

Translated from internet:

I mean calibrating the counter in forscan to the new size of tires, because originally there is no size 265/60r18. The counter distorts at speed.

Translated from internet:

I mean calibrating the counter in forscan to the new size of tires, because originally there is no size 265/60r18. The counter distorts at speed.

Mam nadzieję, że to pomoże ;)

Forscan speedometer.jpg

Forscan Tire curcumference.jpg

Forscan Tire size.jpg

Back